Het Duel

Het Duel

Tijdens het spelen van Wind Tales kom je op de wereldkaart in aanraking met vijandige luchtschepen. Deze moet je verslaan in een duel om verder te kunnen in de wereld. Je kiest zelf wanneer je een duel wil beginnen en je moet hiervoor een minimaal aantal fuzzies verzamelen.

Hoe werkt het:

Als het duel is begonnen loopt er een muntjesmeter die snel oploopt,  hiervoor kan je verschillende fuzzies oproepen met elk zijn eigen krachten. Wanneer je ze oproept zullen deze automatisch het vijandige luchtschip aanvallen. Echter bouwt het vijandige luchtschip ook zijn eigen geïnfecteerde fuzzies. Deze zal je als eerste moeten verslaan om bij het vijandige luchtschip te komen.

Mijnen

Op de wereldkaart kan je tegels vinden met daarop goud. Op deze bijzondere tegels kan je een mijn bouwen. Deze mijnen kan je weer gebruiken in het Duel.  Je kan in deze mijnen dan fuzzies als mijnwerkers inzetten. Hiervoor krijg je weer sneller muntjes binnen zodat je meer en sterkere fuzzies kan oproepen.

Je Luchtschip Laser

Als de vijand heel dichtbij je schip komt kan je als laatste redmiddel een laser inzetten. Wanneer deze is opgeladen kan je hier geïnfecteerde fuzzies die dicht bij je schip staan tegelijk verslaan.

Meela

Meela is de eerste fuzzy je kan bouwen en is niet echt sterk, maar wel snel!

Tesla

Telsa is de elektrische fuzzy, langzaam maar erg sterk

Misla

Misla is erg zwak maar kan goed schieten van een afstand

Magneta

Magneta kan vijanden weg duwen!