FAQ

WIND TALES FAQ 

 

 1. Hoe werkt Wind Tales?
  Wind Tales is een video game voor patiënten met Cystic Fibrosis. Via een tablet, een bijgeleverde game controller en spirometer kan het spel gespeeld worden. Via het spel worden de dagelijkse ACBT oefeningen op een leuke en afwisselende manier gedaan. Hierdoor heeft de patiënt plezier en worden de oefeningen onbewust en spelenderwijs uitgevoerd. De spirometer registreert elke ademteug en die worden bij de oefeningen  opgeslagen. Zo kunnen ze door de therapeuten en artsen via het dashboard worden bekeken en wanneer nodig worden aangepast.
 2. Waarvoor is Wind Tales geschikt?
  Wind Tales is gemaakt voor kinderen met Cystic Fibrosis in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Mocht uw kind ouder of jonger zijn, neem contact met ons op om te overleggen. Het ontwikkelteam van Wind Tales is bezig voor andere leeftijdscategorieën, gebruikersgroepen en ziektebeelden. Voor vragen zijn we beschikbaar via  info@windtales.net (link naar email)
 3. Kan mijn zoon/dochter Wind Tales gebruiken?
  Wanneer uw zoon of dochter Cystic Fibrosis heeft is er een grote kans dat Wind Tales geschikt is. Neem contact met ons op voor een advies via info@windtales.net (link naar email)
 4. Wanneer komt Wind Tales op de markt?
  Wind Tales zal binnen afzienbare tijd op de markt komen in Nederland. Hierna wordt het geïntroduceerd in Engeland en België.
 5. Hoeveel gaat Wind Tales kosten?
  Wind Tales bestaat uit een abonnement om de game te spelen plus kosten voor de hardware. De prijzen zullen bij release bekend worden gemaakt.
 6. Hoe kan ik Wind Tales bestellen?
  Via de binnenkort open gestelde webshop kan Wind Tales na release worden besteld.
 7. Welke toebehoren zijn beschikbaar?
  – Spirometer incl. voet en houder (nadere info volgt)
  – Tablet (nadere info volgt)
  – Game controller (nadere info volgt)
  – Reusable wasbare flowsensor en mondstuk voor kinderen (nadere info volgt)
 8. Hoe zit het met het schoonmaken?
  De spirometer benodigdheden zoals de houder, het opzetstuk en de turbine zijn wasbaar voor thuisgebruik. Details staan vermeld in de gebruiksaanwijzing.
 9. Hoe Installeer ik Wind Tales, stel ik het in en start ik het spel op?
  Wind Tales komt voorgeïnstalleerd op het tablet. Via een korte gebruiksaanwijzing wordt uitgelegd hoe de apparatuur is aan te zetten en te gebruiken. De app kan dan worden gestart via het app icoon. De instructies voor de setup van de speler zullen via de app daarna worden uitgelegd en via een kort setup programma worden de oefeningen ingesteld. Tutorials worden gebruikt om het spel te leren spelen.
 10. Wat doet Wind Tales met mijn gegevens?
  De gegevens van de spelers worden verzameld tijdens het spelen en worden versleuteld opgeslagen op een goedgekeurde veilige database. Deze gegevens zullen alleen met toestemming worden gedeeld met de behandelend arts en volledig anoniem worden gebruikt voor verder onderzoek en voor de verdere ontwikkeling van Wind Tales.
 11. Kan ik mijn eigen tablet of iPad gebruiken?
  Op dit moment is er nog geen planning bekend wanneer andere types computers, tablets of telefoons zullen worden ondersteund. We willen hier wel op termijn ondersteuning voor gaan bieden.
 12. Is Wind Tales een door de verzekeraar vergoed product?
  We zijn met verzekeraars in gesprek om Wind Tales voor vergoeding in aanmerking te laten komen. Om dit te bereiken doen we studies.
 13. Welke long trainingen worden ondersteund door Wind Tales?
  Op dit moment ondersteunen we ACBT trainingen.
  Onderdeel hiervan zijn:
  Relaxed breathing
  Deep breathing
  Hold your breath
  HUFF breathing
  Longfunctiemeting training
  PEP training, Flutter training en het ondersteunen van inhalatie zijn in ontwikkeling.
 14. Is Wind Tales een medisch goedgekeurd product?
  Wind Tales is een klasse 1 medisch hulpmiddel. De spirometer en de disposables zijn een klasse 2 goedgekeurd medische apparatuur.
 15. Hoe kan ik Wind Tales steunen?
  U kan ons steunen door te doneren, Stuur een mailtje naar info@windtales.net voor meer informatie.
  Voor investeringsmogelijkheden kan er contact worden opgenomen via info@windtales.net (link naar email invoegen)
 16. Kan ik Wind Tales gaan gebruiken zonder overleg met de behandelend arts?
  Dit is mogelijk, echter adviseren wij dit in samenwerking met behandelend arts of fysiotherapeut te doen. Het instellen van de juiste oefeningen, de intensiteit en hoeveelheid belasting is een belangrijk onderdeel van Wind Tales en werkt beter wanneer dit wordt afgesteld met het behandelend team. Het team is ook in staat de progressie te monitoren.
 17. Kan Wind Tales in het ziekenhuis of op een afdeling worden gebruikt?
  Ja dit is mogelijk. Wind Tales heeft speciale abonnementen voor ziekenhuizen en behandelcentra. Voor meer informatie, neem contact op via info@windtales.net (link naar email)
 18. Is Wind Tales voor lange termijn interessant voor mijn dochter/zoon?
  Wind Tales is een constant evoluerend product, een team van enthousiaste game developers blijft nieuwe content ontwikkelen zoals nieuwe levels, nieuwe avonturen, verhaallijnen en nieuwe vijanden. Uitbreidingen van de game zijn gepland zoals multiplayer, events, een scoringssysteem etc. om zo nog meer uitdagingen te hebben in het spel.